Gå til hovedindhold

KAIR har landet aftale om lufthavnsbyggeriet i Qaqortoq

KJ Greenland har fået opgaven med at opføre lufthavnsbygninger i den kommende lufthavn i Qaqortoq, i kølvandet på Kalaallit Airports Domestic (KAIR) beslutning om at opsige samarbejdsaftalen med MT Højgaard om totalentreprisekontrakten. Kontrakten omfatter byggeriet af en ny terminal, AFIS-tårnet og en servicebygning.

Permagreen er i spil til at bygge terminal i Qaqortoq

Kalaallit Airports, KAIR, er snart klar til at indgå den sidste afgørende kontrakt, som skal sikre en færdig lufthavn i Qaqortoq. Meget tyder på, at Permagreen forhandler med KAIR om kontrakt på byggeri af en terminal.

Syv måneders ventetid: Naalakkersuisut viger uden om Kangerlussuaq-spørgsmål

I mere end syv måneder har Naalakkersuisut undladt at besvare en række spørgsmål vedrørende Kangerlussuaqs fremtid.

KAIR: Dette skal på plads før landingsbane i Qaqortoq kan forlænges

En forlængelse af landingsbanen på 300 meter vil blandt andet kræve opgradering af beredskabet, udvidelse af lufthavnsbygninger og godkendelse af Trafikstyrelsen.

Borgmester genstarter debat: Ønsker nu en 1799 meter lang bane i Qaqortoq

Lufthavnen i Qaqortoq bør forlænges til 1799 meter, mener borgmester.

KAIR-reagerer på faretruende episode: Dybt beklageligt

Kalaallit Airport reagerer nu på en video, der florerer på Facebook, hvor man kan se store klippestykker trille ned mod en trafikeret vej. Hændelsen tages meget alvorligt, lyder det fra selskabet.

Forventning: 3500-4500 kr. Nuuk-København

Billetpriserne vil falde, når store fly kan lande direkte fra USA og Europa. Jens Lauridsen, administrerende direktør i Kalaallit Airports, forventer meget lavere billetpriser, når den ny lufthavn åbner i Nuuk i slutningen af næste år. Sker det ikke, har vi fejlet, siger han.

Selvstyret forhandler med Danmark om potentielt KAIR-overskud

Naalakkersuisut forhandler med Danmark om, hvorvidt overskuddet fra KAIR International kan komme de øvrige lufthavne i Grønland til gavn.

GE på charmeoffensiv: Arbejder for flyruter til Nordamerika og Canada

Direktør for Grønlands Erhverv, Christian Keldsen, har netop deltaget i en stor luftfartskonference i Canada, hvor han oplevede interesse for de nye grønlandske landingsbaner fra canadiske flyselskaber og erhvervsaktører.

Nye lufthavne: Indgår aftale om udstyr til check-in og bagagehåndtering

Kalaallit Airports har indgået aftale med canadiske Embross om udstyr til de nye lufthavne i Nuuk, Ilulissat og Qaqortoq.

Borgmester er nervøs ved udsigt til sen afklaring om Kangerlussuaq

Borgmester i Qeqqata er umiddelbart tilfreds med rammeaftalen om Forsvarets fremtidige brug af Kangerlussuaq, men han er nervøs ved tidsplanen, hvor de sidste aftaler først vil være på plads i 2024.

Forsvaret tager regningen for landingsbanen

Udgifterne til renovering og vedligehold af en 2500 meter landingsbane i Kangerlussuaq står det danske forsvar for. Til gengæld vil alle udgifter til civilt brug af lufthavnen skulle betales af landskassen. Det er endnu uvist om der skal være civile internationale flyvninger.