Gå til hovedindhold

Fiskeriaftale for millioner indgået med EU

EU's kvote på hellefisk og rejer i Vestgrønland sænkes, men tilgengæld tilbydes EU 300 tons rejer i Østgrønland.

Vigtig rejekvote sænkes

Naalakkersuisut har valgt at sætte TAC for rejer ved Vestgrønland for 2024 til 102.500 tons, og ved Østgrønland til 7.850 tons.

Gideon Lyberth (S): Stop vinterjagt på moskusokser på område 3 i 5 år

Qeqqata Kommunias kommunalbestyrelse holder ordinært møde torsdag 23. november. Ud af kommunalbestyrelsen mange punkter er der et særligt punkt med forslag til midlertidligt forbud mod vinterjagt på moskusokser i 5 år.

Hjemløse hjemtagelser: »Hvorfor sker der ingenting?«

Der er fornyet pres i forhold til at få sat turbo på overtagelsen af det samlede fødevareområde, som indbefatter den livsvigtige eksport af fisk og skaldyr. Men der kan være store faldgruber.

Fisker og fanger-støtte kan være problematisk

Dele af Naalakkersuisuts erhvervsstøtte medvirker til at fastholde fiskere med en dårlig forretning i erhvervet og giver tilskud til et fiskeri, hvor der er rigeligt med kapacitet i forvejen, lyder vurderingen i en analyse af erhvervstilskud.

Ny plan: Reform af kystnært fiskeri kan give millioner til landskassen

Naalakkersuisut arbejder på at indføre individuelt omsættelige kvoter i det kystnære fiskeri. Reformen forventes at kunne give et bidrag til landskassen på 71 mio. kr. i 2033

Fortsætter med markante overskridelser af anbefalinger i det kystnære fiskeri

Naalakkersuisut har vedtaget TAC for det kystnære fiskeri efter hellefisk. Flere steder er kvoterne markant over den biologisk rådgivning.

Torskekrisen: Royal Greenland har siden sommer rakt ud til samarbejde med KNAPK

Men KNAPK har ikke reageret på RG´s udkast til et samarbejde, men i stedet brugt kræfter på at demonstrere imod selskabet. RG giver dog ikke op og håber, at KNAPK er villig til at mødes om en fælles platform.

Erik Jensen (S): Ny bemandings-bekendtgørelse skal ligge klar til næste år

Naalakkersuisoq for finanser, Erik Jensen, der er ansvarlig for finanslovsaftalen for 2024, fortæller til Sermitsiaq.AG, at det er aftalt, at en ny bemandingsbekendtgørelse skal ligge klar i løbet af 2024.

Hollænder kommer ind i RG-ledelse

Hollandske Robert-Jan Treebus overtager det globale salgsansvar efter Bruno Olesen, som går på pension til årsskiftet, oplyser Royal Greenland.

KNAPK: Tager afstand fra opfordringer om brug af våben

KNAPK reagerer nu på enkelte medlemmers opfordringer til "brug af våben og skabe stærk oprør". - Organisationen deler ikke denne tankegang, siger direktør i KNAPK, Vittus Qujaukitsoq.

Polar Seafoood om nye krav: Grønlands Maritime Center bør opprioriteres

En af de evige valgtemaer er krav om optag af hjemmehørende uddannede søofficerer. Nu strammer partierne kravet igennem finanslovsaftalen. Mindst 90 procent skal være hjemmehørende officerer, lyder det i aftalen. - Forudsætningen for at det skal kunne lykkes, er flere midler til uddannelsen, siger Bent Friis-Salling fra Polar Seafood Greenland.