Gå til hovedindhold

Justus om ungdomsboliger: En ommer

Selvstyret er ved at opføre otte nye ungdomsboliger i Tasiilaq, men boligerne bliver ikke tilsluttet vand og kloak, hvilket Justus Hansen er stærkt fortørnet over.

Ny opgave til Rigsombudsmanden på vej

Det kommer til at koste den danske stat et årligt millionbeløb, at en række faderskabs- og børnebidragssager fremover skal varetages af Rigsombudsmanden.

Inflationskrise: Koalitionens baglande får deres vilje - hjælpen er på vej

IA´s Mariane Paviasen kræver, at erhvervs- og råstofudvalget forholder sig til inflationskrisen samt RAL´s bebudede fragtprisstigning, mens Siumuts Doris J. Jensen kræver et samrådsindkaldelse igennem familie- og sundhedsudvalget. Naalakkersuisoq Erik Jensen (S) lover at hjælpen er på vej.

KNAPK-råd: Hårdere midler skal i brug

Torskefiskerne er stærkt utilfredse med, at de har råbt for døve øren, da de holdt demonstration i Nuuk den 1. november. Nu skal stærkere midler tages i brug, lyder indstillingen til KNAPKs hovedbestyrelse.

Selvstyrets budget: Tegn på større overskud

En opgørelse over Selvstyrets budget i september 2023 viser lovende takter med et tocifret overskud i forhold til den finanslov, som politikerne vedtog sidste år.

Savissivik: Fangere ramt af katastrofal indtægtsfald

- Alderspensionister og andre med overførselsindkomster hjælper til med deres få midler for at børnefamilierne kan få noget at spise. Vi har heller ingen hundemad til vores meget vigtige og uundværlige slædehunde, fortæller Ole Kristensen fra Savissivik.

Kalistat på vej til Dubai: Udsigt til at Grønland tilmelder sig Paris-aftalen

Lige nu er der mere end 70.000 personer bestående af regeringer, parlamentsmedlemmer, klimaeksperter, NGO´ere fra mere end 150 lande samlet i Dubai. Sermitsiaq.AG erfarer at Naalakkersuisoq for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø, Kalistat Lund (IA) nu er på vej til mødet.

Múte: Kunstig intelligens skal bruges med omtanke

Brugen af kunstig intelligens kan være et positivt fremskridt, men anvendelsen skal ske med omtanke og en kritisk tilgang, fastslår Múte B. Egede.

Voldgiftssag kan fordyre nye projekter

Den historisk store voldgiftssag, som et australsk mineselskab har anlagt mod såvel den danske stat som Grønland, kan fordyre store og fremtidige erhvervsprojekter, mens sagen kører, vurderer formanden for Økonomisk Råd, professor Torben M. Andersen.

Høring: Byge af kritik mod ny minerallov

En lang række fremtrædende grønlandske aktører advarer i stærke vendinger mod et nyt lovforslag, som skulle forenkle rammevilkårene for lokale mineralaktiviteter, men som vurderes at have en ødelæggende effekt på fremtidige råstofinvesteringer i Grønland.

S & IA baglande rasler med sablen: Naalakkersuisut gør ikke nok for lavindkomstgrupperne

Først var det IA´s politiske ordfører, Mariane Paviasen, der krævede, at Naalakkersuisut hurtigst muligt etablerer en hjælpepakke til folk med de laveste indkomster. Nu vil Siumuts politiske ordfører have indkaldt partiet til en revision om koalitionens indsats for netop lavindkomstgrupperne.

Juridisk sværvægter går ind i voldgiftssag

Den danske stat og Selvstyret har udpeget en juridisk sværvægter til at føre den historisk store voldgiftssag, som mineselskabet bag Kvanefjeld-projektet har anlagt med krav om erstatning i nærheden af 80 milliarder kroner.